vineri, 23 decembrie 2011

Tort Kiev




Ingrediente:
      Blat de bezea:
  • 6 albusuri
  • 12 linguri zahar (cu varf)
  • zahar vanilat
  • 2 cani cu nuca
  • 3 linguri amidon alimentar
  • zeama lamaie
  • sare ,un varf de cutit
Crema:
  • 150 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 75 gr zahar
  • 300 gr unt 
  • 2 linguri cacao
  • sare ,un varf de cutit
Blatul are trei foi pe care le construim separat.
Batem cate doua albusuri cu un praf de sare ,pana se face spuma.Adaugam  4 linguri de zahar si zahar vanilat si batem dupa fiecare lingura pana se face o bezea lucioasa ,ca o halvita.Batem pe baie marina ,adaugam o lingurita zeama de lamaie si mai batem inca putin.Punem nuca prajita putin si pisata un pic mai mare.Adaugam si o lingura amidon alimentar.Le amestecam cu grija ,cu lingura.
Pe fundul unei cratite punem hartie de copt si aranjam bezeaua in forma de blat.O nivelam cu cutitul.

Dam la cuptor cu foc mic si usa intredeschisa .Cam doua ore, pana se usuca bezeaua, dureaza.Cand il atingem cu mana simtim ca a devenit casant.
Repetam operatia cu celelalte doua blaturi.
Crema:
Mixam galbenusurile cu sare,zahar pana devin o crema frumoasa.Punem laptele si le amestecam frumusel.
Le asezam pe baie marina si amestecam pana se ingroasa.

Mixam (amestecam cu o lingura )untul moale,la temperatura camerei ,pana devine o crema si incorporam crema de galbenusuri ,lingura cu lingura.La sfarsit punem cacao.

Construim tortul:
Pe un platou punem un strat fin de crema ,punem un blat de bezea.Il ungem cu crema,iar bezea ,iar crema.
Ne pastram crema sa ungem si pe deasupra si pe laturile tortului.
Lasam sa se intareasca pana a doua zi si ornam cu frisca.
Frunzele le-am facut din ciocolata alba si neagra asa cum am mai explicat la tortul cu crema de vanilie si portocale.Floricica am modelat-o din bomboane Sugus.
Delicios!
Multumesc Anastasia!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu