sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Cornulete in doua culori

De fapt sunt cornuloaie ,ca-s un pic mai mari decat minionele cornulete.Nu contin ou.

  • 250 ml lapte sau daca sunt de post merge si cu apa minerala
  • 3 linguri cu mot de zahar
  • un zahar vanilat
  • cam 600-700 gr faina
  • 4 linguri de ulei
  • o lingurita sare
  • 25 gr drojdie proaspata
Faina poate intra mai putina sau mai multa ,nu-i bai daca mai punem un praf de faina .Totul e sa obtinem un aluat elastic care se dezlipeste de mana si e placut la modelare.
Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza .Punem laptele putin caldut ,sarea,zaharul vanilat ,faina si uleiul ,doua linguri.Framantam o coca potrivita si incorporam in timpul framantarii si celelalte doua linguri de ulei.
Gemul ,mai groscior  sa fie,il amestecam cu nuca si nuca de cocos,sau numai una din ele ,care ne place.
Impartim ambele aluaturi in cate doua bile,bila alba sa fie o idee mai mare.Intr-una incorporam cacao dizolvata in putin lapte si framantam iar infainand un pic mainile si masa unde framantam,sa nu se lipeasca.
Punem o bila pe masa si o tasam cu palmele sa se formeze un rotund.
Apoi luam sucitorul (parca asa ii zice ,nu?) si din centrul bilei tragem in afara ,pe raza cercului ,astfel incat sa executam miscarea asta pe toata suprafata cercului .Asa reusim sa facem un aluat rotund.
Asa procedam si cu cel negru.


Suprapunem cum dorim ,alb peste negru sau invers si mai intindem un pic cu sucitorul ,potrivim sa fie marginile perfecte.

Taiem intai in patru ,apoi impartim acele sferturi in cate vrem.


Punem gemul la marginea fiecarui corn si rulam spre interior.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu