sâmbătă, 31 martie 2012

Lasagna cu soia si ciuperci


Se pregateste un vas mai inalt pentru ca ea se umfla in timpul coacerii.
Foile de lasagna se fierb al dente cu apa si sare si o lingurita de ulei.Se pun pe un platou uns cu putin ulei fara sa le suprapunem.

Sosul bechamel:
- 50 gr unt
-400 gr lapte
-sare
-5 linguri faina
-nucsoara

Untul ,bucatele,se topeste pe foc in tigaia incinsa.Se pune faina cand acesta s-a topit ,se amesteca energic cu telul si apoi se incorporeaza laptele amestecand cu telul dupa fiecare priza de lapte.Se mai fierbe un pic dupa ce am pus faina.Cam 15 min dureaza pana se face.Trebuie sa rezulte un sos subtire care curge.Se potiveste de sare,se pune nucsoara sau alt condiment care-ti place.

Sosul bolognese:
- o ceapa
-un morcov
-foaie de dafin
-piper
-o punga de soia granule
-500 gr ciuperci
-oregano
-3 rosii tocate
-3 linguri bulion
sare

Soia granule se fierbe in apa cu condimente(am pus condimente pentru pui care au avut si sare).Dupa ce infloreste ea bine o scurgem in strecuratoare si o lasam la asteptat,sa-i vina randul.
Tocam ceapa foarte fin ,o calim o inabusit ,cu putina apa.Punem usturoiul (cativa graunti tocat fin  ),tot aici un morcov ras pe razatoarea cu gauri mari,telina (daca vrem)piper,oregano ,soia scursa si ciupercile taiate si ele fin.Mai completam cu putina apa daca e prea sec.
Punem peste un sfert de ora rosiile si bulionul.Ar merge si putin vin ,daca nu avem nu-i bai.

Intr-un vas uns cu unt punem sos bolognese ,apoi bechamel.Peste el punem foile de lasagna .Le ungem cu sos bechamel ,apoi bolognese ,radem cascaval si asa alternam cu foi ,sosuri si cascaval pana terminam cu sos bechamel deasupra peste care am pus o cutie cu smantana batuta cu doua oua si sare.Apoi am ras cascaval si am presarat niste condimente.Se pune supa sau apa sa treaca putin de jumatate din cantiatea ei.
Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu