sâmbătă, 25 februarie 2012

Prajitura desteapta cu banane




  • 8 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 11 linguri pline cu varf de faina
  • 3 pliculete de zahar vanilinat
  • o cescuta lichior de fragute
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 gr unt
  • doua banane
  • 800 gr lapte dulce
  • un varf de cutit cu sare
Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca cu 8 linguri de zahar,doua pliculete de zahar vanilinat  pana devin crema .Untul ,la temperatura camerei se amesteca in galbenusuri pana la omogenizare.Se pune faina ,zece linguri ,alternand cu laptele .Se adauga coaja rasa de lamaie . Albusurile cu praful de sare se bat(mixeaza) pana devin spuma.Se pune un pliculet de zahar vanilinat si doua linguri de zahar si se bat pana devine o crema alifioasa.Aceasta se amesteca in galbenusuri ,se pune si lichiorul si se toarna in tava tapetata cu unt si faina.Se toaca rondele bananele ,se presara o lingura de faina pe ele si se adauga in compozitie.Se niveleaza frumos si se dau la cuptor 50 de minute ,pana se aureste deasupra.Nu se deschide cuptorul.
Se pudreaza cu zahar vanilinat.
Se lasa sa se raceasca si se taie felii.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu