vineri, 23 decembrie 2011

Sarmale

Ca vin de la noi,ca vin de la altii,multi le revendica.
Alegem o carne mai grasuta,fleica e ideala.Ne trebuie si un pic de afumatura,ii da un gust special.
  • Orez.
  • piper
  • carne 
  • marar
  • foaie de dafin
  • ou
  • bulion
  • cimbru
  • varza murata 
  • ceapa
  • morcov
  • condimente pentru pilaf sau sarmale
  • sare



Orezul il pun la fiert cu condimente sau supa si piper.Condimentele de obicei au sare,daca nu au punem un pic de sare.Nu pun multa apa ,un pic peste nivelul lui.Amestec de vreo cateva ori pana incepe sa fiarba ca se lipeste.

Nu trebuie decat putin fiert.Lasam sa scada lichidul ,daca are prea mult il scurgem.

De obicei,pentru sarmale gustoase se toaca ceapa fin ,se caleste in putin ulei .Cand e sticloasa se pune un pic de afumatura tocata marunt sau doar oase afumate care se scot ulterior,se pun doar pentru gust aici. Se adauga si orezul scurs bine si se lasa un minut doua sa se intrepatrunda gusturile.
Pentru cine nu suporta prajeala ceapa se toaca cu masina de tocat odata cu carnea ,morcovul si verdeata.
Pe fundul oalei se toaca varza ,se pune piper,cimbru,foi de dafin.

Costitele se spala si se oparesc putin.

Amestecam carnea ,marar ,morcov,piper,cimbru,orez cu ceapa

Pe fundul cratitei punem costite,marar ,ciimbru ,bulion,piper



Punem oua,o lingura-doua bulion in tocatura

Amestecam


Incepem impaturitul.Punem carnea
Indoim capetele



Rulam

una!
Repetam pana le terminam

Varza se desface usor de la cotor ,am uitat sa va spun .
 
Punem un strat de sarmale ,o hora acolo ,punem iar crengute de marar,cimbru,bulion,costite ,varza tocata ,ardei colorat ,proaspat sau e bun si daca avem la congelator  si uite asa pana se termina.

Terminam cu ultimul strat de varza peste care punem bulion ,costite ,condimente.Punem apa fiarta peste ele dar nu multa pentru ca la fierbere se mai umfla.Dam 5 minute de clocot pe aragaz si bagam la cuptor.

Cand varza e moale in dinti si copata bine pe deasupra e gata.
Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu