sâmbătă, 17 decembrie 2011

Chec rapid

Reteta ideala!Rapid si ieftin,aspect placut si gustos.

  • 100 grame  faina
  • 4 oua mari 
  • 1lingura cacao 
  • 100 grame zahar
  • o jumatate cana ulei
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • coaja de lamaie 
  • 1 praf de copt
  • sare
Eu am facut dubla reteta, pentru doua checuri.
Amestecam zaharul ,zaharul vanilat cu ouale si sarea si mixam(batem cu telul) pana devine ca o crema,ii creste volumul.Adaugam coaja de lamaie,uleiul.Punem faina amestecata cu praful de copt ,cu prudenta ,cate putin ,ca sa nu faca cocoloase Impartim in doua .Intr-una punem cacao si pe alta o lasam asa ,alba.Intr-o tava unsa cu unt si infainata(pudrata cu putina faina si scuturat surplusul) sau cu hartie de copt in ea,incepem sa punem cu lingura cate o lingura plina cu compozitia alba,peste ea una neagra,si tot asa pana terminam compozitia.Putem pune si stafide sau bucatele de nuca.Nivelam usor sa se intinda in toata tava ,daca inca nu s-a aranjat singura,si dam la cuptor,la 180 de grade ,cam 30-35 minute.Incercam cu paiul sau scobitoarea.Infigem in chec si daca se ia pe scobitoare mai dam un pic la cuptor,daca nu,e gata!
Pudram din belsug cu zahar farin amestecat cu vanilie.
Pofta imensa!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu