vineri, 30 decembrie 2011

Cornulete pufoase


- 500 gr faina
-2 oua
- cam 200 gr lapte caldut
-1 lingurita sare
- 4 linguri de zahar
-25 gr unt (merge si ulei ,vreo 4 linguri)
-25 gr drojdie proaspata sau un plic uscata.
-4 linguri cu miere(pentru uns deasupra)
-2 linguri cu cacao
-coaja de lamaie,vanilie
umplutura: -gem de orice
                -nuca de cocos si nuca(sau numai nuca)
Se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza.(Daca drojdia e uscata o punem in doua linguri de lapte caldut sa se topeasca ).Peste ea ,asa lichefiata,punem vreo doua trei linguri de lapte caldut (sa nu arda,sa fie abia cald) adaugam vreo patru linguri cu faina astfel incat sa fie o pasta moale ,maiaua,care se lasa la crescut intr-un loc cald ,ferit de curenti de aer,acoperita cu un prosop curat .
Intr-un vas frecam ouale cu zaharul,sarea,punem esentele .In alt vas punem faina cernuta ,adaugam crema de oua ,laptele,untul topit dar caldut si maiaua(care si-a dublat volumul prin crestere).Framantam un aluat pe care il impartim in doua .In unul punem cacao ,pe celalalt il lasam asa ,fara alte adaosuri.Intinem doua foi rotunde ,o foaie  neagra si una alba(ma rog,galbuie...)Le suprapunem si le punem gem amestecat cu nuca ori nuca de cocos.Le lasam un pic ,cam un sfert de ora la crescut in tava si dam la copt pana se rumenesc usor.Ungem cu miere imediat ce le scoatem,asa fierbinti.Avand o scula originala a la Jamie imi e drag sa le pictez asa ..frumos.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu