sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Prajitura Padurea Neagra


Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa rece
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 1 praf de copt sau un varf de lingurita de bicarbonat stins cu o lingurita (mai goala)de otet .
  • un varf de cutit de sare
  • esenta de capsuni  ,vanilie
Crema :
  • 250 gr mascarpone 
  • 4 linguri zahar pudra
  • 300 ml frisca vegetala 
  • un plic intaritor de frisca
Jeleu:
  • 500 gr visine de la congelator  (eu am pus visine si afine , doua castronele pline cu fructe pomenite mai la inceput ,castronele din alea de ciorba)
  •  doua plicuri budinca de capsuni (puteti pune de oricare ,inclusiv de vanilie)
  • 150 gr zahar
  • 400 ml apa 
Sirop:
  • 500 ml apa 
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de capsuni

Se separa albusurile de galbenusuri  .Albusurile se bat spuma cu un praf de sare ,apoi cu 4 linguri de zahar.Galbenusurile se freaca cu zahar ,se cerne cacao in ele si se amesteca , cate o lingura de cacao si amestecam,o luam usurel pe rand cu fiecare lingura .Punem cele doua linguri de ulei ,apoi tot aici ,incorporam si o lingura cu varf de faina.Adaugam si cele doua linguri de apa.
Rezulta o pasta care curge usor.


Amestecam pasta rezultata in albusuri cu o lingura ,cu miscari blande ,sa nu se lase albusul.
Incorporam si restul de faina ,(usor ,lingura cu lingura ,cernuta prin sita ,deasupra compozitiei ,adica punem o lingura ,amestecam usor ,iar si iar pana terminam) ca nu am pus decat o lingura in galbenusurile cu cacao si ne-au mai ramas 7 linguri de incorporat.Apoi turnam aluatul intr-o tava in care am pus hartie de copt unsa cu margarina .Daca nu avem hartie de copt ,ungem tava cu margarina si presaram faina pe toata suprafata ,scuturand tava si rasturnand surplusul de faina care nu s-a lipit de margarina.Coacem la foc potrivit ,180* .Facem testul cu scobitoarea cam dupa 20 minute ,daca infigem scobitoarea si nu se ia coca pe ea,e gata.Compozitia e pentru tava mare de la aragaz.
Jeleul
Punem praful de budinca intr-un vas care putem sa-l punem pe foc si il amestecam pana la omogenizare cu apa .Adaugam zaharul si fructele si il dam la foc mic ,amestecant continuu pana se ingroasa .Nu ridicam lingura din compozitie ,amestecam cu rabdare LA FOC MIC , ca sigur se ingroasa.Lasam sa se ingroase putin ,sa devina ca o crema si tragem de poe foc ,nu lasam prea mult ca se face beton.Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.



Blatul il taiem in doua ,in sectiune si il insiropam.

Asamblare :
  • Blat insiropat
  • jeleu
  • crema
  • blat insiropat
  • jeleu
Radem ciocolata si facem niste moturi de frisca pe care le "plouam cu ciocolata.Decoram dupa inspiratie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu