marți, 18 septembrie 2012

Varza cu costita



Se spala varza bine.Se taie in patru ,apoi fiecare sfert se toaca fideluta ,cat putem de fin.





Se freaca cu o lingura de sare si o jumatate de lingurita (mai goala) de sare de lamaie.
 Costita se opareste cu apa fiarta si se spala bine.
 Se taie bucatele potrivite.

 Se pune uleiul in tigaie (cam o ceasca plina) si se prajesc costitele .
 Luam o ceapa si o curatam frumos ,frumusel.Nu pun intotdeauna ceapa dar adevarul e ca ii da gust bun.

 Tocam ceapa potrivit de mare ,cubulete.

 O adaugam in costitele care se prajesc.
 Amestecam mereu cu o lingura de lemn ,mai lunga ,sa nu sara uleiul pe noi.Cand ceapa e lucioasa ,punem varza ,cate o mana doua si amestecam dupa fiecare ,pana terminam toata varza de pus.


 Amestecam bine ,de cateva ori si apoi turnam apa fiarta cu prudenta sa nu punem prea multa apa pentru ca varza isi lasa si ea apa.Deci punem apa cam la nivelul verzei ,o idee chiar mai putin.


 Punem piper
 Amestecam binein oala care fierbe pe foc ,la foc potrivit.Punem ardei tocat .
 Punem bulion de rosii ,vreo trei cutiute  sau rosii tocate si decojite ,ce avem .Eu am pus rosii .

Amestecam bine si dam la cuptor.Cand varza e fiarta ,e moale cand o incercam cu dintii,punem mararul si mai lasam foarte putin .
La cuptor prinde o crusta frumoasa deasupra.
Pofta buna !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu