marți, 21 august 2012

Gris cu lapte si scortisoara


Servit alaturi cu o lingura generoasa de dulceata recent invartita pe foc ,reprezinta si el un dulce nostalgic ,din copilarie ,pe care nu trebuie sa-l dam uitarii.
Ne trebuie 1 litru de lapte pe care il fierbem la foc mic si in care presaram grisul (in ploaie )cu precautie sa nu-l facem tare precum caramida si sa nu faca cocoloase.
Punem intai cateva linguri  ,fierbem , mestecam(ideal e un tel in forma de  para), apoi completam pana vedem ca e un pic consistent ,ca o smantana mai groasa.Punem sare si tot mestecam in el sa nu se lipeasca sau ,Doamne fereste,sa se afume.Ehee....daca va spun ca mie imi place si lipit ,sa racai cratita !Spre sfarsit punem zaharul si vanilia si mai fierbem un pic.
Daca iese mai tare putem completa cu apa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu