duminică, 8 aprilie 2012

Rulada cu carne



-140 gr unt
- 6 linguri mari de faina
-300 ml lapte dulce
-4 oua mari
-un praf de sare

Untul se topeste pe foc ,nu se fierbe.Se trage la o parte ,se pune faina toata odata ,se mesteca energic pana la incorporare.Se pune pe foc si se incorpooreaza laptele ,putin cate putin.Folosim telul la amestecare .
Rezulta o coca destul de groasa care se dezlipeste de cratita la mestecat.
Se lasa sa se mai raceasca.Intre timp separam ouale ,batem albusurile spuma tare cu un praf se sare.
In coca racita punem galbenusurile ,unul cate unul,amestecand dupa fiecare,apoi incorporam si albusurile spuma.Rezulta o coca moale,acre curge.O punem in tava mare de la aragaz ,in care am pus hartie de copt, si o coacem la foc potrivit in cuptorul incins  (180 *) cam 20 de minute .
Nu se deschide usa cuptorului!!!Nu se lasa sa se rumeneasca deasupra pentru ca se rupe la impachetat si oricum o mai dam la cuptor umpluta cu carne.Se scoate ,se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt si se pune pe ea urmatoarea compozitie:
Umplutura
-300 gr carne pui,porc
- o ceapa mica
-1 morcov
-sare
-condimente pentru carne de porc
-5-6 ciuperci
-1 ou
-3 linguri smantana
-cascaval,mozarella
-marar
Carnea cu ceapa si morcovul se dau prin masina de tocat.Se calesc inabusit ,cu foarte putin ulei si cu o cescuta de apa,pe foc.Se adauga ciupercile tocate marunt ,sarea.Se lasa pe foc pana fierb bine si se mai completeaza cu apa,daca mai e nevie,pe parcursul procesului.Ciupercile lasa zeama la fiert ,asa ca poate nu mai e nevoie.Se scad bine,sa nu mai aiba zeama..Se lasa sa se raceasca,se pune oul si smantana.

Pe foaia de rulada punem compozitia asta,radem cascaval(musai) ,mozarella (daca avem),rulam .Pe ea radem cascaval si mai dam la cuptor cam 15 minute.Lasam pana se raceste si putem servi felii alaturi de legumele sau salatele dorite.
Pofta mare!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu