duminică, 1 aprilie 2012

Mancarica de urzici


 Urzicile se aleg bine ,se curata de eventuale fire de iarba ,frunze uscate si alte umpuritati.Se taie partea radacinoasa si se pastreaza doar varful.Se oparesc in apa fiarta,se scurg  si se toaca marunt.Dupa atata munca raman cam putine.

Nu aruncam apa,e buna sa ne rasfatam parul ,corpul in fiertura asta.
Doua cepe se calesc inabusit( ulei cu un pic de apa) .Se toaca si cativa graunti de usturoi.Se pune morcovul taiat maruntel,sare si apoi urzicile tocate.
 

Se completeaza cu apa cat sa le acopere ,un pic mai mult.
Se fierb pana se inmoaie morcovul.
Doua linguri de faina(daca avem mai putine urzici e suficienta o lingura) si una de malai se inmoaie cu putina apa rece cat sa se formeze o pasta.Facem asta ca sa ingrosam un pic asa, cu un sos ,urzicile.
Peste aceasta pasta  fainoasa punem din compozitia fierbinte cu urzici (zeama),omogenizam si apoi turnam la loc in toata mancarica.
Mai invartim un pic telul prin ea ca sa se faca mai pasta ,ca o ciulama si la sfarsit punem doua crengute mici de leustean tocat.
Nu le fierbem decat pana se inmoaie morcovul pentru ca ele sunt crude ,de primavara.

O alta varianta mai moderna ar fi ca dupa ce am constatat ca morcovul e moale ,fiert ,sa racorim compozitia si sa o dam prin blendar ,apoi o punem din nou la fiert,dam un clocot ,punem leusteanul si gata.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu