miercuri, 5 martie 2014

"Trei ciocolate " cu visine



"Trei ciocolate" cu visine


Blatul l-am facut din patru oua dar cred ca trebuia din trei ,asta pentru ca in viziunea mea blatul trebuia mai subtire.
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare 
  • 1 lingura ulei
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • praf ce copt ,un varf de lingurita e obtional .
Ca la orice blat separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma tare cu praful de sare ,cu zaharul pus lingura cu lingura ,dupa care batem (mixam) bine dupa fiecare.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam cu o lingura usor in spuma de albusuri.Presaram si faina (amestecata cu praful de copt,daca punem) cernand-o usor printr-o sita .Se coace cam 20 min la foc potrivit,180 *, in forma de tort ,unsa cu margarina si tapetata cu faina sau captusita cu hartie de copt.Facem testul cu scobitoarea ,daca infigand in blat se ia pe scobitoare compozitie ,mai lasam un pic la cuptor.
Lasam blatul sa se raceasca si purcedem la crema 1.

Crema de ciocolata :
Are trei straturi de ciocolata :cu lapte ,neagra si colorata ,in cazul meu.Poate fi ciocolata alba ,simpla in locul celei colorate .Eu am pus suc de sfecla si am colorat crema de ciocolata alba.Am pus si visine din congelator ,ii da un gust special!
Pentru fiecare crema procedam la fel .Trebuie insa dupa ce o turnam pe fiecare sa lasam la rece tortul ca sa-i dam cremei timp sa se inchege ,altminteri intra cremele una in alta.
Crema - ne trebuie de trei ori cantitatile enumerate mai jos ,cu exceptia ciololatei unde avem nevoie de 
200 gr ciocolata neagra ,200 gr ciocolata cu lapte ,200 gr ciocolata alba:

CREMA NR.1
  • 200 gr ciocolata neagra 
  • 200 gr frisca lichida sau smatana pentru frisca
  • 1 plic de gelatina
  • 150 gr frisca batuta spuma (sau smantana pentru frisca).In cazul in care folosim smantana pentru frisca e necesar sa adaugam zahar pudra ,dupa gust (o lingura -doua),deoarece smantana asta nu contine zahar 
Gelatina se pune cu doua linguri de apa intr-o cescuta ,sa se hidrateze.
Ciocolata,rupta bucatele se pune intr-un vas impreuna cu 200 gr smantana pentru frisca sau frisca ,pe baie marina pana se topeste .Se amesteca in ele sa se omogenizeze.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca ,sa fie un pic calduta , amestecandu-se prin ea .Gelatina se pune cu vasul in care e in alt vas cu apa fiarta ,dar nu pe foc.Se lasa acolo pana se topeste ,apoi se amesteca cu ciocolata topita cu frisca.
Frisca ,150 gr ,se bate spuma si se amesteca in compozitia cu gelatina.Se amesteca intai vreo doua linguri de frisca cu crema de ciocolata ,apoi se rastoarna in restul compozitiei.
Captusim cu hartie de copt forma de tort in care am facut blatul ,in asa fel incat hartia sa fie un pic mai inalta decat forma, punem blatul pe care il insiropam cu ce dorim .Putem face sirop o cafea solubila sau apa cu zahar si o esenta.
Peste blat turnam crema ,punem visinele si dam la rece.
Asa procedam si cu crema nr 2 - unde folosim ciocolata cu lapte
-----------------cu crema nr 3 - unde folosim ciocolata alba sau colorata cu fructe 
Dupa fiecare strat de crema lasam la frigider sa se intareasca.Pentru intarire rapida putem da si la congelator.
Atentie sa nu o lasam prea mult la congelator.Incercam cu degetul ,daca e ferma ,nu intra dedetul la apasare usoara e de buine ,putem pune crema nr.2
Decoram asa cum ne place .





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu