duminică, 23 martie 2014

Saratele fragede


Fragede ,se topesc in gura .Nu sunt acelea foioase dar va asigur ca e o reteta excelenta .


  • 500 gr faina
  • 150 gr unt
  • 100 gr untura
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 4 linguri cu lapte
  • o lingura cu zahar
  • 150 gr smantana
Drojdia se pune in lapte impreuna cu zaharul si se faramiteaza .Intre timp faina se amesteca ,folosindu-ne de mana, cu untul si untura.Nu va feriti de untura ,este mai sanatoasa decat margarina si are si ea rolul ei acolo .
Se amesteca pana se fac firimituri mari .Adaugam oul,smantana ,sarea si la sfarsit drojdia .
Framantam (omogenizam) o coca pufoasa ,usor de manevrat.
O impartim in doua .
Intindem coca pe masa infainata ,nu prea subtire ,cam 4 mm ,ungem cu un galbenus in care am pus o lingura de lapte .Taiem cu o rola speciala sau cu un cutit .Presaram branza sau cascaval ras si chimen.Apoi luam fiecare saratea si o punem in tava unsa .

Coacem la foc potrivit pana se rumenesc usor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu