duminică, 1 septembrie 2013

Prajitura cu mere si crema de iaurt sau smantana



                                          

Apetisanta!

250 gr unt sau margarina
2 dl zahar (180 gr)
2 oua
5 dl faina (300 gr)
1 lingurita praf de copt
un pic de sare ,un varf de cutit


  • 250 gr iaurt gras (tip grecesc) sau smantana 
  • 4 linguri cu zahar
  • 6-7 mere (eu am avut mere mici)
  • zahar vanilinat
  • scortisoara
  • 3 oua
In Finlanda masurile astea pentru prajituri sunt sfinte ,la putere e dl .
Arata cam asa:
Promit sa le transform in gr.Stiu ca aveam un material despre transformare pe un blog foarte bun pentru invatarea limbii finlandeze.O sa fac trimitere la acele masuri.
Si iata ca m-am tinut de cuvant :
http://blogulblog.wordpress.com/?s=Mittoja+keitti%C3%B6ss%C3%A4



Pentru prajitura :
Merele le taiem in doua ,scoatem casuta cu samburi  apoi taiem felii subtirele .Le amestecam cu doua linguri de zahar tos in care am pus scortisoara sau putem folosi zaharul vanilinat amestecat cu scortisoara ,care se gaseste la plic .Le lasam la odihna pana preparam aluatul.

-amestecam margarina sau untul moale ,la temperatura camerei ,cu sarea ,zaharul ,ouale ,faina amestecata cu praful de copt.Omogenizam si intindem ,niveland frumos ,intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz,tava pe care am uns-o si tapetat-o cu faina.

Separat preparam crema din iaurt sau smantana amestecata cu galbenusurile ,un praf de sare ,vanilie si albusurile batute spuma cu 4 linguri de zahar.
Punem crema peste coca din tava si nivelam din nou.

Asezam feliutele de mere deasupra ,in diferite forme ,dupa imaginatia fiecaruia.

 Coacem la foc potrivit cam 35 de minute ,pana se inmoaie marul de deasupra.







2 comentarii: