miercuri, 26 iunie 2013

Rulada cu crema de vanilie ,Dukan




Incepand din croaziera o putem consuma impartind-o pe cateva zile.

Crema :
Un plic de budinca de vanilie Dr.Oetker preparat conform instructiunilor de pe plic cu recomandarea pentru o crema pufoasa.Ne trebuie 1/2 l lapte .Compozitia se amesteca cu 6 linguri de lapte 0.1% grasime ,6 pastile de indulcitor ,zdrobite, si cu un galbenus(albusul il folosim la blat).Restul de lapte se pune la fiert si apoi se toarna in compozitia efectuata mai devreme.Se pune la fiert ,la foc minim si se amesteca mereu cu lingura de lemn sau un tel pana se ingroasa bine (dureaza cam un minut -doua).Acoperim crema si o lasam la racit.Putem bate spuma tare albusul si il amestecam in crema fierbinte (eu nu l-am pus in crema ci in blat).


Blatul:
  • 3 oua
  • 1 albus
  • 6 pastile zdrobite de indulcitor
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 4 lingurite amidon alimentar
  • 2 linguri tarate de ovaz
  • un varf de cutit cu sare
Ouale se separa ,albusurile batandu-se spuma cu un praf de sare iar galbenusurile amestecandu-se cu indulcitorul  ,cacaoa ,praful de copt si amidonul.Din albusurile batute spuma se iau doua linguri si se amesteca cu galbenusurile ,apoi aceasta compozitie se rastoarna peste albusurile batute spuma incorporandu-se usor.Rezulta o compozitie spumoasa ,moale ,care se toarna in tava de la aragaz pe hartia de copt unsa doar cu cateva picaturi de ulei.
Se coace la foc potrivit aprox 20 min .
Se scoate din cuptor si imediat se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt.
Se pune crema pe toata suprafata si se ruleaza(poza e facuta cu o parte din crema pe ea).Putem pune si bucatele de fruct in ultima etapa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu