vineri, 29 iunie 2012

Tarta cu branza,iaurt si coacaze

Aluat:
  • 500 gr faina
  • 170 gr unt rece
  • 50 gr zahar
  • 3 linguri smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • 5 gr praf copt
  • o lingura otet
  • coaja de lamaie
  • vanilie
Umplutura:
  • 400 gr branza dulce
  • 375 gr iaurt 
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta vanilie sau zahar vanilat
  • 2 oua
  • 5 linguri gris
  • 4 linguri de amidon alimentar
  • trei cani mari de coacaze rosii ,curatite de codite ,amestecate cu o lingura ,doua de zahar
Presaram coacazele cu zahar si le dam la rece.
Cernem faina intr-un bol ,adaugam zaharul,sarea si praful de copt.Peste ea punem untul taiat bucatele si amestecam cu o lingura pana acesta se incorporeaza in faina.
In alt bol amestecam galbenusurile cu otetul si smantana si acest amestec in punem in bolul cu faina si untul si omogenizam fara sa insistam cu framantatul ,doar amestecam.Acoperim cu folie alimentara.
Dam la rece cel putin o ora .

Pentru umplutura amestecam branza dulce cu doua linguri de zahar,vanilia si coaja de lamaie.Adaugam iaurtul.Separam ouale ,albusuri de galbenusuri.
Mixam untul sau cu o lingura il frecam cu restul de zahar ,adaugand pe rand galbenusurile.
Punem branza in crema de unt ,grisul,amidonul alimentar si la final albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Intr-o tava nu prea inalta , unsa cu unt si tapetata cu faina, intindem aluatul  in foaie subtire ridicandu-l usor pe marginile ei.Punem o parte din umplutura ,asezam un strat de coacaze ,cealalta parte umplutura si iar coacaze.Deasupra punem gratar si floricele de coca iar marginile le tragem usor spre interiorul cercului.
Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste frumos coca deasupra .


In alta varianta ,in tava de aragaz:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu