Ma uit la cartea mea,o intorc pe toate fetele...Care fete?Nu mai are coperti si e tocita,muncita ,poarta urme de diverse aluaturi.Hmmm,multe lupte s-au dat aici !
Am gasit reteta asta ,veche e adevarat ,dar pretuita de mine.
- 400 gr faina
- 200 gr unt
- 20 gr drojdie
- 50 gr zahar
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou
- coaja de lamaie
- vanilie
- 1-1, 1/2 dl lapte
Dovleacul se curata de coaja,se rade si se pune cu vreo 2- 4 linguri de zahar si cu 2 pahare de apa la fiert pe foc.Mie imi place si amestecat cu mar acrisor sau gutuie rasa tot aici,in fiertura asta.Cand s-a inmuiat bine (daca mai e necesar mai picuram apa pana se inmoaie) se ia de pe foc ,se lasa la racit.
Impartim coca crescuta in doua ,intindem o foaie ,o punem in tava,punem umplutura si iar alta foaie peste ea.Intepam cu furculita ,ici-colea,a razbunare pentru bataia de cap avuta la asta facere si dam la copt.Cand se rumeneste scoatem placinta si o pudram cu zahar.
Putem umple cu branza amestecata cu oua ,zahar,gris si coaja de lamaie sau cu mere calite pe foc cu zahar si scortisoara.
Pofta buna!Cred ca v-a venit mirosul de toamna si iarna ,gutuie,dovleac,scortisoara,toate de mana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu