

- 8 oua
- 10 linguri de zahar
- 11 linguri pline cu varf de faina
- 3 pliculete de zahar vanilinat
- o cescuta lichior de fragute
- coaja rasa de lamaie
- 200 gr unt
- doua banane
- 800 gr lapte dulce
- un varf de cutit cu sare
Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca cu 8 linguri de zahar,doua pliculete de zahar
vanilinat pana devin crema .Untul ,la temperatura camerei se amesteca
in galbenusuri pana la omogenizare.Se pune faina ,zece linguri
,alternand cu laptele .Se adauga coaja rasa de lamaie .
Albusurile cu praful de sare se bat(mixeaza) pana devin spuma.Se pune
un pliculet de zahar vanilinat si doua linguri de zahar si se bat pana
devine o crema alifioasa.Aceasta se amesteca in galbenusuri ,se pune si
lichiorul si se toarna in tava tapetata cu unt si faina.Se toaca rondele
bananele ,se presara o lingura de faina pe ele si se adauga in
compozitie.Se niveleaza frumos si se dau la cuptor 50 de minute ,pana se
aureste deasupra.Nu se deschide cuptorul.
Se pudreaza cu zahar vanilinat.
Se lasa sa se raceasca si se taie felii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu